Arnhem, 16 november 2021
De rechtbank veroordeelt 2 broers van 52 jaar en 36 jaar tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden voor het helen van honderden onderdelen van ongeveer 20 gestolen auto’s. Daarbij legt de rechtbank de oudste broer een taakstraf van 240 uur op. Zijn jongere broer moet een taakstraf van 200 uur uitvoeren.

Op 14 juni 2016 werd in Oss een Volkswagen Polo gestolen. Toen de politie deze auto op een parkeerplaats aantrof, plaatste zij GPS-apparatuur op de auto. De politie volgde daarmee de bewegingen van de Polo. Op 16 juni 2016 stond de auto in het autodemontage bedrijf van de broers in Nijmegen. De oudste broer verklaarde dat hij de auto voor 800 euro had gekocht. De jongste broer was op het moment van de aankoop niet aanwezig. Uiteindelijk zijn er meer dan 300 onderdelen van in totaal 24 gestolen voertuigen in de loods aangetroffen. Slechts 14 onderdelen zijn te herleiden naar in totaal 11 legale auto’s.

Lees hier het gehele artikel.

Bron: De Rechtspraak

Lees hier het vonnis van de rechtbank.

Publiek – private samenwerking
De zaak kwam aan het rollen, nadat de politie de bebakende Volkswagen Polo, waarvoor VbV ondersteuning heeft geboden, heeft kunnen volgen.
Vanuit haar rol als strafrechtelijk bewaarder heeft VbV Derden in deze zaak alle aangetroffen voertuigen en -onderdelen in kaart gebracht en geregistreerd.
Met ondersteuning van het Landelijke Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) die de originele identiteit van de aangetroffen voertuigen- en onderdelen heeft vastgesteld.