Oldtimers in loods Kootwijkerbroek mogelijk gestolen

Donderdag 22 juni 2017
In een loods bij een boerderij in Kootwijkerbroek blijken donderdag door een privédetective zes oldtimers te zijn aangetroffen. Eén van die historische wagens is zeker afkomstig van diefstal, de anderen hoogstwaarschijnlijk ook. De politie heeft de voertuigen in beslag genomen.

Het recherchebureau dat zich onder meer gespecialiseerd heeft in het vinden van gestolen oldtimers, werd vorig jaar door twee gedupeerden uit Amsterdam benaderd. Hun Jaquars waren gestolen. De zoektocht van de speurneus leidde naar een verdachte die via websites wagens te koop aanbood. De privédetective besloot er een nepkoper op af te sturen. Op een onbekende manier - de detective houdt dat liever geheim - wist hij een gps-tracker op één van de auto's te plaatsen. Het signaal van die tracker leidde uiteindelijk naar de schuur in Kootwijkerbroek.

Toen de privédetective daar vorige week door het raampje gluurde, zag hij de oldtimers staan. Ook de gestolen wagen van één van zijn cliënten, de ander is nog zoek. De politie arriveerde snel en nam de voertuigen in beslag. Het onderzoek is nog volop gaande, zo laat een politiezegsman weten. Het is dus ook nog niet duidelijk of alle wagens afkomstig zijn van diefstal.

oldtimers