Boordcomputers weg uit drie 'keyless' BMW's in Heiloo

In de nacht van zaterdag op zondag is in heiloo in drie bmw's ingebroken. Op professionele wijze zijn de boordcomputers verwijderd. De daders sloegen toe aan de noordzijde van het dorp.

De inbrekers maakten gebruik van elektronica waarmee ze het signaa van de keyless autosleutels in de woning kunnen opvangen. Wie dit signaal wil afschermen kan de sleutels in een 'kooi van faraday' plaatsen, bijvoorbeeld een gesloten metalen blikje of aluminiumfolie.

Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit stelde eerder al dat in 2016 nationaal een toename van 5 tot 10 procent was van diefstal van airbags en navigatie. De politie bevestigde dit, meldde autoweek destijds. Andere kostbare onderdelen als koplampen verdwijnen ook vaker.

Vooral auto's van BMW en de VAG-groep (o.a. Volkswagen, Audi, Seat) zijn vaak doelwit. Veel van de diefstallen vinden plaats in wijken nabij snelwegen. De onderdelen duiken soms op in oost-europa, maar ook in nederland en zelfs china. Autoradio's en losse navigatiesystemen zijn steeds minder populair.

Boordcomputer