Verdachten van openknippen autodaken en stelen navigatiesystemen gearresteerd

Nieuwsbericht_20_nov

Het dak van deze auto is opengeknipt en het navigatiesysteem is er uit gestolen.

De politie heeft in Rotterdam twee 29-jarige mannen uit Litouwen aangehouden die worden verdacht van het op grote schaal plegen van auto-inbraken. De mannen knipten met een ijzerschaar een gat in het dak, waarna ze het alarm uitschakelden. Daarna tikten het raam in en stalen ze airbags en navigatiesystemen.

De twee mannen werden gisteren aangehouden. De afgelopen maanden vonden door het hele land auto-inbraken plaats. De inbrekers hadden het vooral gemunt op BMW's.

Verdacht gedrag in Best

De politie kwam er achter welke auto de inbrekers gebruikten. Toen ze donderdagnacht de auto volgden, zagen ze dat een inzittende van die auto zich verdacht gedroeg in Best. Hij verliet de auto en kwam later terug met een tas met spullen. De man werd gevolgd en bij een huis in Rotterdam aangehouden.

In zijn auto vond de politie een verborgen ruimte waarin inbrekerswerktuigen en een navigatiesysteem werd aangetroffen. Later die ochtend werd in Best aangifte gedaan door iemand wiens BMW was opengeknipt en waaruit het navigatiesysteem was gestolen.

Veel gestolen goederen

In de Rotterdamse woning is nog een man uit Litouwen aangehouden. In de woning werden ook zes telefoons, enkele laptops, twee navigatieapparaten, enkele Belgische kentekenplaten en enkele tassen met vermoedelijk gestolen goederen aangetroffen.

De verdachten zitten nog vast.