Gestolen voertuigen en vuurwapens gevonden op opslagterrein Zevenhuizen

In de containers vond de politie onder meer gestolen auto's en motoren, vuurwapens en een handgranaat, grote hoeveelheden valse merkkleding, en grondstoffen voor het maken van harddrugs ter waarde van minimaal 750.000 euro. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de aangehouden verdachten bij deze goederen.

De grote actie startte 's ochtends rond 05.00 uur, toen de 48-jarige man in zijn woning in Hoogvliet werd aangehouden. Bij doorzoeking van de woning onder leiding van de rechter-commissaris werden vermoedelijk verdovende middelen, een vuurwapen met munitie en bijna 40.000 euro gevonden. Naast witwassen wordt de man verdacht van het produceren en verhandelen van drugs en overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

Zijn 23-jarige zoon heeft een autoverhuurbedrijf in Berkel en Rodenrijs op zijn naam waar zelden activiteiten werden gezien. De man is vermoedelijk eigenaar van een aanzienlijk wagenpark, terwijl uit financieel onderzoek blijkt dat de man geen inkomsten heeft die dat bezit kunnen verklaren. De 23-jarige werd rond 8.30 uur aangehouden op de snelweg A4.

Bij het autoverhuurbedrijf in Berkel en Rodenrijs werden onder meer 100.000 illegale sigaretten in beslag genomen. In een tuinhuis in Rotterdam trof de politie grondstoffen en materialen aan die gebruikt kunnen worden voor de productie van harddrugs. Daarnaast werden van de verdachten diverse auto's en een duur horloge in beslag genomen.

De verdachten zijn donderdag door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris.