Uitgebrande Audi in Velddriel vermoedelijk gebruikt bij gewelddadige beroving in Den Bosch

VELDDRIEL - De uitgebrande Audi die zondagochtend werd aangetroffen aan de Hamstraat in Velddriel, is vermoedelijk gebruikt bij de gewelddadige beroving van een koerier in 's-Hertogenbosch. Het slachtoffer werkt bij Lokhorst Koeriersdiensten uit Oosterwolde.

De koerier werd in de nacht van zaterdag op zondag vastgebonden, mishandeld en bedreigd met een vuurwapen of iets wat daarop leek. Dat gebeurde nadat zijn busje was klemgereden door een bestelwagen en een personenauto, waarschijnlijk de zwarte Audi.

Koerier meegenomen in busje

Uiteindelijk werd de chauffeur door de daders - een groepje mannen - gedwongen in zijn busje te stappen, waarna ze samen wegreden.

Op de oprit van de A59 werd het slachtoffer uit zijn busje gezet. De daders gingen er met het gestolen voertuig vandoor. Dat werd later brandend teruggevonden in het Brabantse Elshout.

Bivakmutsen

Op de plek van de beroving bleef de bestelbus van de daders achter met een deel van de lading van de koerier. Die bestond uit diverse pakketjes voor webshops. Alle drie de voertuigen worden momenteel onderzocht. De daders zouden donkere kleding hebben gedragen en sommigen een bivakmuts.

De politie onderzoekt ook of deze zaak verband houdt met de gewelddadige beroving van een pakketbezorger in Zaltbommel zaterdagmiddag.

nieuwsbericht_denbosch