Nieuwe directeur voor VbV

Apeldoorn, 4 maart 2011

Nieuwe directeur voor Verzekeringsbureau bestrijding Voertuigcriminaliteit (VbV)

Foto W VerkerkWouter Verkerk (43) is aangesteld als nieuwe directeur van VbV, het gemeenschappelijk initiatief van alle Nederlandse schadeverzekeraars om voertuig-, vaartuig-, werkmaterieel- en transportcriminaliteit te bestrijden. De maatschappelijke schade van voertuig-criminaliteit bedraagt ruim € 600 miljoen per jaar.

Hij is verantwoordelijk voor het -in samenwerking met publieke en private partners-- verder uitbouwen van de maatregelen die moeten leiden tot een daling van de snel oplopende diefstallen, preventieve maatregelen om omkatten en BPM-fraude te voorkomen en de schadelast bij transportcriminaliteit te reduceren.

Verkerk studeerde Bedrijfskunde aan Nijenrode en de VU, begon zijn carrière bij Nutricia, was eerder Regiodirecteur bij Leaseplan en wist als directeur van bereikbaarheidsmakelaar Verkeer.Advies, in nauwe samenwerking met Rijkswaterstaat,  werkgevers en werknemers op grote schaal te verleiden tot -fiscaal gefaciliteerde-- filealternatieven tijdens Groot Onderhoud aan Rijkssnelwegen.