Vier verdachten aangehouden voor poging diefstal Audi RS5

22 juli 2019

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag vier verdachten aangehouden die probeerden een Audi RS5 te stelen in Rotterdam-Nesselande.De Audi stond ineens op straat.

Buurtbewoners zagen dat er in de Pablo Picassostraat vier personen verdacht gedrag vertoonden in de buurt van het voertuig. Ze alarmeerden de politie. Toen de vier er snel vandoor gingen in een andere auto, konden de getuigen nog net het kenteken noteren.

De gealarmeerde agenten troffen de auto midden in de straat met de ramen open. Op de wagen zaten veel afdrukken van handen. De eigenaar van de Audi kon achterhaald worden en was verbaasd dat zijn auto ineens midden op straat stond. Dankzij camerabeelden had de politie een goed signalement van de daders.

Achtervolging

Korte tijd later hoorde de Rotterdamse politie van Utrechtse collega's over een achtervolging die daar had plaatsgevonden. Daarbij werd een auto met  hetzelfde kenteken als het voertuig waarin de vier in Nesselande wegreden, stilgezet. De wagen - met een gestolen kentekenplaat - was per toeval bij de Utrechtse politie in het vizier gekomen vanwege te hard rijden. In de buurt van Nieuwegein werden de vier inzittenden aangehouden. Zij blijken geen onbekenden van de politie te zijn en worden verhoord.