Man aangehouden met auto vol velgen

7 april 2011

Man aangehouden met auto vol velgen

Een personenauto vol velgen en een man in een verdachte situatie. Dat was vrijdagochtend 1 april voor een oplettende burger aanleiding om de politie te bellen. Die hield vervolgens een 23-jarige man uit Bulgarije aan voor diefstal van deze auto-onderdelen.

De oplettende getuige zag rond zeven uur, in de omgeving van de Erasmusgracht een man geknield bij een auto zitten terwijl hij een wiel demonteerde. In de nabijheid stond een geparkeerde auto vol met velgen. Genoeg reden om de politie te waarschuwen die hem liggend in de auto op de Reina Prinsen Geerligstraat aanhield op verdenking van diefstal. In de auto bleken dertien velgen te liggen waarvan de banden waren weggesneden. Bij verder onderzoek trof de politie ook een navigatiesysteem aan dat vermoedelijk van diefstal afkomstig. 

De afgelopen weken werd met regelmaat melding gedaan van diefstal van velgen.
Iedere keer werd er slechts één velg van een voertuig verwijderd waarbij het in alle gevallen ging om lichtmetalen velgen. De politie heeft verschillende aangiften binnen gekregen en heeft enkele eigenaren hun velg teruggegeven. Toch staan er nog voldoende velgen op het politiebureau waarvan nog geen aangifte bekend is.
De recherche van het wijkteam Bos en Lommer zoekt dan ook nog gedupeerde automobilisten. Zij kunnen in contact komen met het team via 0900-8844. 

Vermoedelijk worden de velgen verkocht aan een metaalopkoper. Het is dan ook niet uitgesloten dat meerdere personen zich met deze vorm van diefstal bezighouden. Diefstal van velgen wordt in ieder geval bemoeilijkt door speciale wielmoeren te monteren die je alleen met een speciale moersleutel kunt verwijderen. Via een garagebedrijf of automaterialenhandel zijn deze te koop.

Bron: www.112noordholland.nl