Inzet lokboten en -motoren succesvol

Dinsdag 31 mei 2011

Inzet lokboten en -motoren succesvol

GROU - De inzet van lokboten en lokbuitenboordmotoren heeft succes gehad: 16 verdachten werden op heterdaad betrapt. De lokboten en -buitenboordmotoren zijn vorig vaarseizoen voor het eerst in Nederland ingezet op initiatief van de Waterpolitie van het KLPD, gemeente Sudwest-Fryslân, de watersportbranche en verzekeringsmaatschappij Unigarant. Dat alles met doel om de diefstallen van vaartuigen en buitenboordmotoren in Fryslân terug te dringen. De boten en de motoren lagen in havens waar de afgelopen jaren veel diefstallen waren: in onder andere in de gemeenten Boarnsterhim, Sudwest-Fryslân en Tytsjerksteradiel.

Ook dit jaar worden lokboten en buitenboordmotoren gebruikt. De personen die vorig jaar werden aangehouden hebben via een brief te horen gekregen dat er dit jaar extra op hen gelet gaat worden.

De politie wil booteigenaren of waterrecreanten vragen om diefstalpreventiemaatregelen te nemen. Goede sloten maar ook het goed registreren van het vaartuig, merk, type en registratienummers, zijn een pre. Deze gegevens zijn voor de opsporing van de gestolen boot of van de buitenboordmotor noodzakelijk om de koppeling met de eigenaar te kunnen maken.

Bron: De Grouster

Noot van de Redactie:
VbV heeft in samenwerking met het KLPD een vaartuigregistratiekaart ontwikkeld klik hier.
Wilt u weten hoe u uw vaartuig beter kunt beveiligen, klik hier.