Autokrakers actief op Veluwe

Woensdag 14 september 2011

VELUWE - Opnieuw is een serie inbraken gepleegd in auto's op de Veluwe. De laatste tijd is het schering en inslag, blijkt uit meldingen van zowel de politie Noord- en Oost-Gelderland als de politie Gelderland-Midden. Eerder al startte de politie IJsselland (rondom Zwolle en Deventer) een campagne om autobezitters te waarschuwen.

In de afgelopen dagen kwamen meerdere meldingen binnen van diefstal uit auto's. Bij deze inbraken werden ondermeer kleding, geld en navigatiesystemen gestolen.

De eerste melding kwam zondag van de Schapendrift in Epe. Daar werd een ruit vernield en zijn enkele koffers kleding gestolen. Ook in Nunspeet, aan de Duinweg, werd zondag een autoruit vernield om spullen uit een auto mee te nemen. Bij deze inbraak werd onder meer geld gestolen.

Dinsdag kwam wederom een melding uit Nunspeet. Aan de Heuvelweg was ondermeer een navigatiesysteem ontvreemd bij een auto-inbraak.

Aan de Gerstakker in Wezep werd dinsdagnacht ook een navigatiesysteem gestolen bij een inbraak. Hierbij werd eveneens een ruit ingeslagen. De eigenaar van de auto werd wakker van het alarm en ging kijken. De inbrekers zijn daarop gevlucht.

In de afgelopen weken deed de politie al meerdere keren de oproep: laat geen spullen van waarde in auto's achter.

Bron: De Stentor