Dure vracht achter slot en grendel in Roosendaal

Zaterdag 1 oktober 2011 

Vrachtwagen
Foto: Chris van Klinken/ het fotoburo

ROOSENDAAL - De Roosendaalse wethouder reed zelf een stukje in een vrachtwagen. "Wie droomt daar niet van", zei Steven Adriaansen.

Een andere droom, die uitkwam, was de realisatie van een vrachtwagenparking aan de Aanwas, bij afrit 20 van de A17. Adriaansen mocht 'm gisteren officieel openen. De parking, nodig omdat de gemeente de grond van de oude vrachtwagenparking aan de Vermeerlaan wilde gebruiken voor de ontwikkeling van Stadsoevers, voorziet in de nodige faciliteiten. Er is inmiddels een tankstation en er zijn plannen voor het ontwikkelen van horeca- en verblijfsvoorzieningen voor de chauffeurs. Het terrein biedt plaats aan 130 vrachtwagens, heeft het hoogste beveiligingsniveau - 4 - en wordt op elk moment van de dag, zeven dagen per week, bewaakt. Van afstand weliswaar, door Parkeerbeheer, middels achttien camera's.

"Een primeur in Brabant en zelfs Zuid-Nederland", aldus Adriaansen. Maar de logistieke sector is dan ook van groot economisch belang voor Roosendaal. En daar hoort dan een veilige parkeerplek ook bij. Vooral voor trucks met hoogwaardige goederen. Adriaansen: "Ladingen, of zelfs volledige vrachtwagencombinaties, worden zo maar gestolen. De transportcriminaliteit kost de transport-verzekering- en overheidssector 350 miljoen euro per jaar. Het aantal aangiften is de eerste zes maanden van dit jaar weer met 3,7 procent gestegen, overheden maken het vestigen van bewaakte vrachtwagenparkings tot speerpunt."

Bron: bndestem.nl

Noot van de redactie:

Het VbV beheert de classificatieregeling van de beveiliging van parkeerplaatsen.
Zo is het voor vrachtwagenchauffeurs duidelijk waar zij hun vrachtwagen met lading veilig kunnen parkeren.