VbV breidt Registratie App ‘Bootprofiel’ uit voor Android

Stichting VbV lanceerde op 6 maart 2012 de nieuwe Registratie App 'Bootprofiel'. Naast de iPhone is deze nu ook beschikbaar voor Android. De app biedt booteigenaren de mogelijkheid alle belangrijke gegevens van hun boot vast te leggen. Mocht een boot en/of buitenboordmotor onverhoopt worden gestolen, dan zijn alle gegevens direct bekend en beschikbaar. De politie kan zo  sneller starten met het opsporen van het gestolen object. Dit vergroot de opsporingskans aanzienlijk.      

Diefstalrisico
Een boot en of buitenboordmotor is een makkelijk en populair doelwit voor dieven. Dit onheil overkomt ieder jaar één op de tweehonderd booteigenaren. De schadelast door diefstal van boten blijft verzekeraars grote zorgen baren. Uit diefstalcijfers van het KLPD blijkt dat er jaarlijks ruim 1.200 boten en 2.100 buitenboordmotoren worden gestolen. Probleem in de praktijk is dat booteigenaren bij diefstal niet alle kenmerken van hun boot bij de hand hebben. Vaak weten ze alleen de naam, kleur en de vorm, maar ontbreken gegevens als: merk, type en registratienummer bij de aangifte.

Om de kans op het terugvinden van een boot te vergroten en daarmee de schadelast te beperken, ontwikkelde VbV daarom, namens alle Nederlandse verzekeraars, de Registratie App 'Bootprofiel'.    

Bij diefstal alle gegevens compleet
De booteigenaar kan hiermee op een eenvoudige manier alle belangrijke gegevens van zijn boot en/of buitenboordmotor registreren. Hij bepaalt zelf of hij de gegevens bewaart voor eigen administratie of verzendt naar een centrale database. Dit gebeurt in een beveiligde omgeving bij Stichting VbV; de gegevens worden dus niet aan derden ter beschikking gesteld. Alleen bij diefstal kunnen alle gegevens, door één druk op de knop, doorgezet worden naar de VbV-helpdesk en toegevoegd worden aan de politie-aangifte.

Informatie over registratie-app bootprofiel
De Registratie App is nu gratis te downloaden via de App Store.
Kijk voor meer informatie op www.bootprofiel.nl.

bootprofiel