Eerste gestolen scooter met GPS-volgsysteem teruggevonden

Apeldoorn - 5 december 2013: Scooters zijn zeer in trek in het criminele circuit. Dit jaar werden landelijk ruim 13.000 scooters gestolen, waarvan slechts 25% zijn teruggevonden. Daarom startten Verzekeraars, Politie, ANWB, de tweewielerbranche en technische beveiligingsbranche in oktober van dit jaar de campagne 'Blijf van mijn scooter af'. Deze campagne wijst de scooterrijder op de voordelen van een GPS-volgsysteem in de strijd tegen diefstal. Unigarant Verzekeringen, de grootste bromfietsverzekeraar, stimuleert als eerste het gebruik van een VbV - SCM goedgekeurd GPS-volgsysteem onder haar verzekerden. En met succes: de eerste gestolen scooter, uitgerust met een VbV - SCM goedgekeurd volgsysteem is teruggevonden.

Verzekerde 'blij verrast'
In de nacht van 3 op 4 december is er een unieke 'custom made' scooter van een verzekerde van Unigarant gestolen uit een beveiligde parkeergarage in Amsterdam. Dit constateerde de verzekerde op woensdagochtend 4 december en meldde dit vervolgens bij de meldkamer van de politie. De meldkamer kon met behulp van het GPS-volgsysteem zien waar de scooter stond, hoe laat deze was gestolen en waar hij zich daarna bevond. De politie was binnen een kwartier ter plaatse en vond de scooter, dankzij het GPS-volgsysteem. De gedupeerde verzekerde was blij verrast: "iIk ben ontzettend blij dat de scooter weer terecht is! Het is een goed systeem en dat geeft een prettig gevoel."

Campagnesite met preventietips
Om scooterrijders te stimuleren meer te doen aan preventie is er een speciale website: www.blijfvanmijnscooteraf.nl. Hierop staan preventietips en een uitgebreide uitleg over de voordelen voor de scooterrijder, wanneer hij een goedgekeurd GPS-volgsysteem laat inbouwen.

Teruggevonden scooter