Tijdens controles door het Haags Economisch Interventie Team (HEIT) zijn woensdag 14 september bij twee garages in Den Haag verschillende misstanden geconstateerd. De controle werd gedaan naar aanleiding van signalen dat er sprake zou zijn van malafide praktijken.
Dat meldt het Voorburgs Dagblad. Bij een garage aan de Radarstraat stond geen personeel geregistreerd, maar werden toch twaalf mensen werkend aangetroffen. Hiervan bleken er twee illegaal in Nederland te verblijven. Bij de tweede garage, aan de Binckhorstlaan, werden drie mensen aangetroffen die zich geen van allen konden legitimeren. De drie zijn daarom aangehouden en later bleek dat ook twee van hen illegaal in Nederland verbleven.

Verborgen ruimtes in voertuigen
Ook werden er bij nadere controle van de garage aan de Binckhorstlaan verborgen ruimtes gevonden in vijf voertuigen, Omdat die vaak worden gebruikt om verboden goederen in te vervoeren, zijn dergelijke ruimtes in een auto sinds kort verboden. De voertuigen zijn in beslag genomen voor nader onderzoek.

Autobranche
Het regionale interventieteam ontvangt met grote regelmaat dit soort signalen van malafide bedrijfsvoering binnen de autobranche. Misstanden die tijdens een controle vaak aan het licht komen zijn onder andere heling, het inbouwen van verborgen ruimten voor drugshandel en geldtransport, witwassen, overtredingen op milieugebied, arbeidsuitbuiting, uitkeringsfraude, belastingontduiking en overtreding van vergunningen.

Zo was er eind 2021 nog een grootschalig onderzoek naar malafide autobedrijven in Heusden.

Bron: Automotive Management