Veel auto’s rijden onopgemerkt rond op de weg met een verborgen schadeverleden. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in de in- en verkoop van schadevoertuigen spelen hierin een cruciale rol door samen te werken met schadeverzekeraars. De branche is steeds meer gereguleerd in het afgelopen decennium, dankzij inspanningen/initiatieven van onder andere Erik Huybers (bestuurslid OSVN en lid van het College van Deskundigen Schadevoertuigen van VbV) en Tom van Kemenade, een ervaren VbV erkende in- en verkoper.
Op een rustig bedrijventerrein in Sevenum staat de loods van Auto Allround waar Tom van Kemenade zijn assortiment van zo’n zeventig schadevoertuigen tentoonstelt van oldtimers tot splinternieuwe auto’s, elk voertuig heeft ergens schade die varieert van deukjes tot hagelschade. Als lid van de OSVN voldoet van Kemenade aan de strenge regelgeving in de branche.
Tom van Kemenade, eigenaar van Auto Allround in Sevenum, biedt AM-web een kijkje in de wereld van schadeauto’s. Zijn bedrijf is gespecialiseerd in de in- en verkoop van schadevoertuigen, variërend oldtimers tot gloednieuwe auto’s, campers en bedrijfswagens. Ieder voertuig in zijn assortiment heeft op de een of andere manier schade, van kleine deukjes tot ernstige carrosserieschade. Dankzijn zijn lidmaatschap bij OSVN voldoet Auto Allround aan de strenge regelgeving die geldt voor dit soort bedrijven.
Behoefte aan kennis
Er is een groeiende behoefte aan kennis over schadevoertuigen, vinden van Kemenade en Eric Huybers van OSVN. Verzekeraars, klanten en financieel adviseurs willen weten wat er gebeurt met schadevoertuigen. Dankzij strengere regulering en samenwerking binnen de branche zijn opkopers beter georganiseerd en transparanter geworden. De verkoop en doorverkoop van schadevoertuigen is streng gereguleerd en opkopers moeten voldoen aan aan strikte eisen om fraude tegen te gaan.
Voor verzekeraars betekent de verkoop van schadevoertuigen aan opkopers zoals Auto Allround een kostenbesparing. In sommige gevallen is het voordeliger om een auto met schade te verkopen aan een opkoper, omdat de kosten van reparatie hoger zouden zijn dan de restwaarde van het voertuig. Zowel de verzekeraar als de klant kunnen zo snel weer de weg op met een ander voertuig, in plaats van maandenlang te moeten wachten op reparatie.
Dankzij initiatieven zoals de OSVN en samenwerking met brancheorganisaties en verzekeraars is de wereld van schadevoertuigen transparanter en beter gereguleerd geworden. Opkopers zoals Auto Allround spelen een belangrijke rol in het hergebruik en de verkoop van schadevoertuigen, waardoor zowel de kosten als de wachttijden voor betrokken partijen kunnen worden verminderd.
Bron: AMweb
Betrouwbare partner in de strijd tegen voertuigcriminaliteit
Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit is een gezamenlijk initiatief van alle Nederlandse schadeverzekeraars om voertuig-, vaartuig, werkmaterieel- en transportcriminaliteit te bestrijden.
Meer nieuws & publicaties
Meld je aan voor onze nieuwsbrief |
|