Diefstal van werkmaterieel neemt nog steeds toe. Jaarlijks worden ongeveer 300 stuks werkmaterieel gestolen. Als gebruiker van werkmaterieel word je hiermee geconfronteerd.
Diefstal brengt de continuïteit van het werk in gevaar en verzekeraars zullen de premies verhogen. Bovendien is het lastig om een onderzoek in te stellen naar gestolen werkmaterieel omdat het juiste identificatienummer moeilijk te vinden is. De meeste fabrikanten gebruiken een eigen codering die, afhankelijk van de fabrikant, op verschillende plaatsen kan zijn aangebracht. Op basis van een identificatienummer is het bovendien moeilijk om na te gaan waar het werkmaterieel gestolen is of wie de eigenaar is. Onderzoek naar verdacht werkmaterieel vindt vaak niet plaats, omdat de politie niet beschikt over de benodigde technische kennis en dus niet weet wat de juiste aanpak is. Daarom heeft BMWT in 2015, in samenwerking met VbV, deze identificatiegids uitgegeven. De huidige uitgave is een actualisatie van de vorige versie van 2015. Hierin zijn de laatste ontwikkelingen en inzichten meegenomen.
De folder voor Identificatiegids Werkmaterieel
Betrouwbare partner in de strijd tegen voertuigcriminaliteit
Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit is een gezamenlijk initiatief van alle Nederlandse schadeverzekeraars om voertuig-, vaartuig, werkmaterieel- en transportcriminaliteit te bestrijden.
Meer nieuws & publicaties
Meld je aan voor onze nieuwsbrief |
|