Cameratoezicht bedrijventerreinen

Bedrijventerreinen

Om bedrijventerreinen in uw Gemeente veiliger te maken kunnen beheerders van bedrijventerreinen een samenwerkingsovereenkomst afsluiten met Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit.

Hoe werkt het?

Op het moment dat een voertuig de ANPR-camera’s langs de toegangswegen naar het bedrijventerrein passeert dan wordt het kenteken gescand en vergeleken in het Vermiste Auto Register. Als het voertuig als vermist of gestolen staat gesignaleerd ontvangt de centralist van de particuliere alarmcentrale direct een melding en zet deze voor opvolging door naar de politie. Om het voertuig niet uit het oog te verliezen zet de particuliere alarmcentrale direct een surveillanceauto in tot het moment dat de politie ter plaatse is om het voertuig en verdachte(n) staande te houden.

Succesvolle aanpak

Een gestolen auto op een bedrijventerrein betekent onraad en is een voorbode van problemen. Door deze snelle aanpak kunnen vele vormen van criminaliteit voorkomen worden. Uit de praktijk blijkt dat deze samenwerking zijn vruchten afwerpt. Er zijn al een aantal heterdaad aanhoudingen verricht en daarnaast maakt het Openbaar Ministerie in haar onderzoek gebruik van de veiliggestelde beelden. Voor alle partijen is deze aanpak succesvol: vervolgcriminaliteit wordt mogelijk voorkomen. Dit zorgt voor schadelastreductie voor verzekeraars en daarnaast wordt ook nog eens de pakkans van criminelen vergroot.

Aanvraag aansluiting VbV- Vermiste Auto Register

Heeft u interesse in het (gratis) aansluiten van uw bedrijventerrein op het Vermiste Auto Register, stuur dan een e-mail naar beheer@stichtingvbv.nl.