Aanhanger of caravan beveiligen

Hoe kan ik mijn aanhanger en/of caravan beveiligen tegen diefstal?

Om diefstal te voorkomen, adviseren wij u om uw aanhanger en/of caravan te beveiligen met een extra CCV goedgekeurd beveiligingssysteem. Ook wanneer uw aanhanger en/of caravan al is uitgerust met een standaard af-fabriek beveiligingssysteem, want professionele autocriminelen weten vaak hoe ze een standaard af-fabriek beveiligingssysteem kunnen omzeilen. Met een investering in een extra CCV goedgekeurd beveiligingssysteem maakt u het criminelen lastig en verkleint u het risico op diefstal aanzienlijk.

Oranje driehoekige sticker: een sterk signaal tegen criminelen

Aanhangers en/of caravans voorzien van deze goedgekeurde beveiligingssystemen (bijvoorbeeld alarm- of volgsysteem) krijgen een oranje driehoekige sticker op de achterruit. Een herkenbaar teken in de strijd tegen autocriminelen.

Meer weten over het Keurmerk Voertuigbeveiliging?

Bij vragen over het keurmerk en goedgekeurde beveilingsproducten kan worden gemaild naar voertuigbeveiliging@hetccv.nl of kijk op www.hetccv.nl.

Preventietips

Aanhangers of caravans zijn geliefd onder dieven. In 2019 werden ruim 500 aanhangers en caravans gestolen. Vaak staan ze niet op kenteken geregistreerd, waardoor ze moeilijk traceerbaar zijn en daardoor makkelijk te verkopen. Diefstal van een aanhanger of caravan kan voorkomen worden door beveiligingsmaatregelen te nemen.

Wat kunt u doen om diefstal van uw aanhanger/caravan te voorkomen?
  • Plaats een Kiwa-SCM goedgekeurde koppelingsslot/disselslot over de koppeling van de aanhanger/caravan en zet deze op slot. Hiermee voorkomt u dat dieven uw aanhanger/caravan ongewenst aan een trekhaak hangen en meenemen.
  • Plaats een Kiwa-SCM goedgekeurde wielklem en zet deze op slot. Met een wielklem is het niet mogelijk om met een aanhanger/caravan te rijden.
  • Parkeer uw aanhanger/caravan niet op een afgelegen plaats.
  • Parkeer de aanhanger/caravan met de dissel naar de woning, zodat deze niet gemakkelijk aan een auto gekoppeld kan worden.
  • Beveilig uw aanhanger/caravan auto met een CVV goedgekeurd beveiligingssysteem. Kijk op www.hetccv.nl