Uw auto beter beveiligen

Hoe kan ik mijn auto beter beveiligen tegen diefstal?

Om diefstal te voorkomen, adviseren wij u om uw auto te beveiligen met een extra CCV goedgekeurd beveiligingssysteem. Ook wanneer uw auto al is uitgerust met een standaard af-fabriek beveiligingssysteem, want professionele autocriminelen weten vaak hoe ze een standaard af-fabriek beveiligingssysteem kunnen omzeilen. Met een investering in een extra CCV goedgekeurd beveiligingssysteem maakt u het criminelen lastig en verkleint u het risico op diefstal aanzienlijk.

Oranje driehoekige sticker: een sterk signaal tegen criminelen

Auto’s voorzien van deze goedgekeurde beveiligingssystemen (bijvoorbeeld alarm- of volgsysteem) krijgen een oranje driehoekige sticker op de achterruit. Een herkenbaar teken in de strijd tegen autocriminelen.

Meer weten over het Keurmerk Voertuigbeveiliging?

Bij vragen over het keurmerk en goedgekeurde beveilingsproducten kan worden gemaild naar voertuigbeveiliging@hetccv.nl of kijk op www.hetccv.nl.

Controleer of uw voertuig voorzien is van een gecertificeerd beveiligingssysteem

U kunt op basis van het kenteken van uw voertuig controleren of uw voertuig voorzien is van een gecertificeerd beveiligingssysteem. Erkende Inbouwbedrijven CCV Voertuigbeveiliging registreren de beveiligde voertuigen in een database.

Geldigheidsduur van een beveiligingscertificaat

Voor het verzekeren van het diefstalrisico stellen verzekeraars vaak beveiligingseisen. Afhankelijk van de waarde en diefstalgevoeligheid zijn er verschillende niveaus van beveiliging.

Wanneer uw voertuig beschikt over een CCV goedgekeurd beveiligingssysteem dan heeft het een geldigheidsduur van 36 maanden. Hierna dient het beveiligingssysteem elke 12 maanden opnieuw herkeurd te worden. Meer info over een beveiligingscertificaat of herkeuring zie www.hetccv.nl

Preventietips

Preventietips
  • Laat geen waardevolle zaken achter in uw auto. Want ‘niets erin, niets eruit’.
  • Let altijd op uw autosleutels. Laat ze buitenshuis nooit onbeheerd in uw jaszak zitten. (Bijvoorbeeld tijdens het sporten of in een restaurant.)
  • Heeft u een contactloze sleutel (keyless entry)? Bewaar dan uw sleutel (als u uw auto niet gebruikt) in een metalen blik of koker.
  • Laat de keyless entry via uw dealer uitzetten en gebruik de fysieke sleutel. Hiermee verkleint u het risico van een sleutelloze autodiefstal.
  • Parkeer uw auto, waar mogelijk, op een bewaakte parkeerplaats of op een goed verlichte plaats.
  • Sluit uw auto, ook tijdens het rijden, altijd en overal goed af.
  • Controleer altijd of uw auto ook echt op slot gaat als u dat met uw afstandsbediening doet. Het signaal kan namelijk bij het afsluiten worden verstoord.
  • Laat het kenteken in de ruiten graveren. De identiteit van uw voertuig is hierdoor moeilijker te vervalsen.
  • Beveilig uw auto met een CCV goedgekeurd beveiligingssysteem en installeer een 2e startonderbreker. Kijk op www.hetccv.nl